Hayal Yemekler

yararlı bilgiler

güzellik1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAĞLIKLI YAŞAM:

Sağlıklı yaşam için en önemli şey huzur ve sakinliktir. Mümkün olduğu kadar her şeyi kafaya takmamaya, çok irdelememeye, kıskançlığa, hasetliğe yaşamınızda yer vermezseniz stresiniz az olur. Sizin gerginliğiniz ailenize, eşinize, çocuklarınıza da geçer. Yuvanızda veya işyerinizde mutluluğunuz bozulur.

 

BESLENME:

Beslenmede en önemli kural taze, doğal, çeşitli sebze ve meyve yönünden zengin, et, bakliyat ve yağla desteklenen besinleri tüketmek hepsinden ama az miktara yemektir. Tek yönlü beslenenlerde şişmanlık en büyük derttir. Birde buna vücudun yaşla birlikte deforme olması da eklenince sorunlar daha da artar. Çeşitli hastalıklara davetiye çıkarır.

 

Sağlıklı beslenmek için günde beş kez meyve ve sebze yenmelidir.

 

Sık aralıklarla, az ama her besinle, özellikli lif içeren besinler yemek daha sağlıklıdır.

 

Yiyecekler haşlama veya ızgara şeklinde hazırlanmalıdır.

 

Fazla tuz, yağ, şeker ve alkol kullanmaktan kaçınmalıdır.

 

Yemek aralarında meşrubat ve kuruyemişten sakınmalıdır.

 

Ekmek, şeker, hamurişleri ve pastalardan ürünlerinden uzak durmalıdır.

 

Yağsız et ve süt, yumurta  gibi doyurucu niteliği çok olan yiyecekler ve yeşil sebzeler yenmelidir.

 

Günlük fiziksel faaliyetler çoğaltılmalıdır.

 

Sabah ve akşam birer saat yürünmeli, gidilecek yere araba ile değil yaya gidilmelidir.

 

Asansör yerine merdiven kullanılmalıdır.

 

Et ve et ürünleri büyüme ve gelişme için gereken proteinleri bulundurur.

 

Sebzeler vitamin ve mineral yönünden zengindir. Bu nedenle hem et ve ürünleri, hem sebze, meyve, tahıllar dengeli bir biçimde yenmelidir. Sadece et veya sadece sebze içerikli beslenme vücudu yıpratır.

 

Çoğu rejimde ekmek kesilir. Halbuki özellikle kepekli buğday unundan, yulaf veya arpa unundan yapılan ekmekler bol lif içerdiği için ve besleyici olduğundan çok yararlıdır. Ekmeği kesmek yerine az yemek faydalıdır.

 

Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalıdır. Kahvaltı iş verimini artırır, anlama  ve kavrama yeteneğini artırır. Güne enerjik başlamanızı sağlar. Acıktırmaz. Öğle ve akşam yemekleri düzenli yenmelidir. Ama bunu abartarak dolu dolu yemek kilo aldırır. Hem et, hem sebze, hem tahıl, hem meyve mutlaka bulunmalıdır. Yağsız süt ve yoğurt her öğünde bulunmalıdır.

 

Günde 10 bardak civarında su ve diğer içeceklerden içilmelidir. Vücudun sağlıklı olması için mutlaka bol su gerekir. Akşamları fazla yemek yememelidir.

 

Meyveler yemekten 1-2 saat sonra yenmelidir. İyice yıkandıktan sonra soymadan yemelidir. Çünkü kabuğun hemen altındaki bölüm en yararlı bölümdür. Aynı zamanda elma gibi sert meyveler ısırarak yenirse dişleri sağlamlaştırır. Meyveler taze iken yenmelidir. Bozulan meyveler az bir kısmı bozuk olsa bile diğer tarafa zarar verir. Hem meyve hem sebzeleri az alıp taze tüketmelidir.

 

Proteinli yemekler ile karbonhidratlıları birlikte tüketmemelidir. Bu kilo yapar. Örneğin köfte ile makarnayı, et ile pilavı birlikte yemeyin.

 

Yemekleri taze iken tüketmek gerekir. İkinci güne kalmış ve ısıtıp yiyecekseniz patates ve ıspanak ise yemeyin. En doğrusu onu ikinci güne bırakmayın. Hem vitamini kalmaz hem de zararlı maddeler üretirler.

 

Patatesler çillenmişse onlar yenmemelidir. Zehirli madde üretip vücuda zarar verirler.

 

Sıvı yağ, zeytinyağı ve tereyağı yemeklerde dengeli kullanılmalıdır. Besin değeri yüksek yağlar kullanılmalıdır. Sadece meyve ile yapılan rejimler de kilo yapar. Çünkü vücut ihtiyacı olan yağı alabilmek için meyveyi yağa dönüştürür.

 

Kısa zamanda ve fazla kilo vermek sizi sevindirebilir ama dikkat etmezseniz aynı kiloyu tekrar alabilirsiniz. Hızlı verilen kilolar yavaş yavaş verilenlerden çok daha kolay alınır. Tabii ki yiyecekleri dengeli ve az alır, spor ile yürüyüş yapmaya devam ederseniz geri almazsınız.

 

Bazı rejimler tek taraflı besin ile yapıldığından vücudu yıpratır.

 

Kahve ve çay yemekten 1-2 saat sonra içilirse faydası olur. Yoksa yediklerimizin içindeki yararlı maddelerin emilimi zorlaşır.

 

Kahvaltı sırasında ve yemek yerken içilecek portakal suyu yiyeceklerde bulunan demir elementinin daha kolay emilmesini sağlar.

 

Ekmek ve yulaflı ürünlerle birlikte yenecek soğan, havuç, şalgam ve turşu demir emilimini artırır.

 

spor

 

Sabah kalkınca ve gece yatarken yapacağınız ufak jimnastik hareketleri bile vücudu dinçleştirir. Hiçbir şey yapmasanız bile otururken ayaklarınızı dairesel biçimde ve ileri geri hareket ettirmek, kolları açıp kapamak, boynu sağa sola, çevirerek ve öne arkaya doğru eğerek yapılan yorucu olmayan hareketler kireçlenmeyi önlemede size yardımcı olur.

 

Yürüyüş yapmak çok faydalıdır. Önce yavaş, sonra tempoyu artırarak yürümelidir. İlk 20 dakikadan sonra terleme başlar. Eve gelince mutlaka duş almalıdır. Yoksa o terle hastalanılır. Sabah erken  yapılan yürüyüşler güne enerjik başlamanızı sağlar.

 

Vücudun ritmi güneşe göre ayarlanmıştır. Güneş doğunca vücut hücrelerinin çalışması hızlanır. Saat 8’e doğru tam kapasite çalışmaya başlar. Akşamdan sonra ise yavaşlamaya başlar, uykuya dalınca iyice yavaşlar.

 

KİLO ALMAK İÇİN:

Herkes kilo vermek için çırpınırken almak isteyenler de vardır mutlaka. Bol bol kuru yemiş, et, ciğer, yumurta, her türlü hamur işi, bulgur ve pirinç pilavı, makarnalar kilo almak isteyenler için idealdir. Bu arada vücudun dengesini bozmamak için bunlara ek olarak bol meyve ve sebze yemelisiniz.

 

Bir bardak sütün içine bir muz, 1 tatlı kaşığı pekmez, 4-5 bebe bisküvisi katılıp mikserde çırpılarak  gece yatarken içilirse şişmanlatır, vücuda kuvvet verir. Bol şekerli süt kilo aldırır. Etleri pilav ve makarna eşliğinde yemek kilo aldırır.

 

 

 

ÜŞÜTMEMEK İÇİN:

Sabah yataktan kalkınca mutlaka sabahlık veya bir yelek, hırka giyin. İnce dahi olsa sıcak vücudun soğumasını önler. Hasta olmamanızı sağlar.

Evde mutlaka terlik giyin, hem üşütmezsiniz hem de yerlere basmamış olursunuz.

Terliyken su içmeyin, atletinizi değiştirin, veya duş alın.

Üşüttüğünüzü hissediyorsanız ve üzerinizde bir kırgınlık varsa maden suyuna limon sıkarak için.

 

Makale Etiketleri:
· · ·
Makale Kategorileri:
GÜZELLİK

Yoruma kapalı.

////// Rastgele Gönderiler